Lap nyomtatása
Írta:  Titkárság
2020. jan. 22.

4 sportág, 4 klasszis, 4 élettörténet!

4 sportág, 4 klasszis, 4 élettörténet!

21. századi életünk egyik legfontosabb része a sport. Nem mintha eddig nem lett volna fontos, de amióta a digitalizáció ennyire „agresszíven” belépett az életünkbe, gyermekeink számára sokkal könnyebben elérhetőek a készen kapott „élmények”, amelyekért nem kell megizzadni és talán komoly áldozatokat sem hozni. A rendszeres sportolás jelentősége szinte felbecsülhetetlen, hiszen a fizikai aktivitásnak rengeteg jótékony hatása van: értékképző, hiszen ez az önismeret magasiskolája, a sport boldoggá tesz és megtanítja a veszteséget is kezelni, megtanít csapatban dolgozni, rengeteg pozitív hatása van, melyeket sorolhatnánk naphosszat. De a sportolás áldozattal, lemondással jár! Túlterheljük gyermekeinket! Vagy mégsem? Hány éves kortól ajánlott sportolni? Hányszor egy héten? Milyen sportot válasszon a gyermek. Ezek és hasonló kérdések minden nap megtalálnak engem is, mint a Gödöllői Jégkorong Sportegyesület egyik vezetőjét, amikor a szülők kilátogatnak edzéseinkre. A tét nagy és komoly! A következő generáció jövője múlik rajta! Célként kell megfogalmaznunk, hogy meggyőzzük a szülőket, hogy igenis rendszeresen kell gyermekeinknek sportolni, ahhoz, hogy felnőttként mentálisan és fizikálisan is a leghosszabb ideig egészségesen tudjanak maradni.

Mint a Három Királyfi Három Király Gödöllői és Isaszegi önkéntese arra gondoltam, hogy szervezzünk egy beszélgetős estét, ahol a fenti kérdésekre olyan sportolóktól hallják a válaszokat, akik ebből élnek - vagy éltek - és a mai napig is életük szerves része a sport. Így terjesztettem elő kérésemet a mozgalom vezetőség felé és a válasz azonnal igen volt. Nem csak erre vagyok nagyon büszke, hanem arra is hogy olyan „kaliberek” fogadtál el meghívásunkat azonnal, mint:

?Szakál Katalin - volt országos műkorcsolya bajnok, revütáncos

?Bordás Beatrix – 50 méteres pillangó úszásban országos bajnok

?Benk András – több mint 150 szeres magyar válogatott jégkorongozó

?Kiss Gergely – háromszoros vízilabda olimpiai bajnok

Az este moderátora: Kuthi Áron.

Ez az este a családoké. Várjuk az érdeklődő családokat gyermekestül, hogy mindkét szülő el tudjon jönni erre a remek estére és bízunk benne, hogy minden kérdésre választ fognak kapni.

 

Helyszín: Premontrei Szent Norbert Gimnázium Auditórium. Gödöllő, Takács Menyhért út 2.

Dátum: 2020. február 20. csütörtök

Időpont: 18:00-20:00

A rendezvény ingyenes! Várunk minden érdeklődőt szeretettel.

Molnár Mihály
Főtitkár Gödöllői Jégkorong Sportegyesület