Lap nyomtatása
Írta: 
ápr. 24.

Budapest StartUp Safary - 2018

Szafari, adott természeti környezet körbefuvarozással történő bemutatása turisták számára, főleg Afrikában.

(wikipedia)

A fiatalok többsége szeret turistáskodni, így a siker borítékolható volt. Bár Afrika továbbra is ugyanolyan messze van, a budapesti betondzsungel megismerése, bejárása legalább annyira hasznos volt az alapvetően vidéki diákjaink számára, mint a benne „élő” vállalkozások bemutatása. A többszöri helyszínváltás legalább annyira előnyös volt, mint amennyi hátránnyal járt. A helyszínek tömegközlekedéssel való megközelítése is rengeteg új élményt, információt jelentett. Annak ellenére, hogy mindegyik jól megközelíthető volt, a 30 perc igen sok esetben nem volt elegendő az utazásra.

Igényes, funkcionálisan kialakított és általában modern cégbázisokon jártunk. Az A38 természeti környezete magáért beszél míg a LogMeIn épülete kicsit nyugatra és kicsit talán a jövőbe repített. B2P2 helyszíne tökéletes volt a reggeli átmozgatásra, a jövőben valószínűleg ülőmunkát folytató diákok egy mozgásszervi orvostól hallhatták, miért és hogyan kell ezt a hosszútávon egészségre káros folyamatot hatékonyan ellensúlyozni és a testünket újra egyensúlyba hozni. A résztvevők bár ifjak voltak, erősek a többségük számára az 50 perces edzés végére nyilvánvalóvá vált, hogy helyenként már most is beszűkült mozgásképességgel bírnak és az igen alacsony kihívási fokozattal bíró mozgássor is komoly mennyiségű vizet préselt ki testükből.

A robotos előadással diákjaink egy általuk futurisztikusnak tartott tudományról derítették ki, hogy számukra is elérhető technológiáról beszélünk. Egy kifejezetten interaktív előadás során vezette rá őket a fiatalember a technológia kézzelfoghatóságára. Szó szerinti kézzelfoghatósáról van szó, robotok mozgását koordinálhatták és 3D technológiával nyomtatott „csodákat” vehettek kezükbe.

A nap végére mindenki nagyon fáradt volt ugyan, de telítődött új élményekkel és a reggeli bizonytalanság után nyitottá vált arra, hogy jövőre újra részt vegyen a kalandon.

A SZISZINFO - Beszámolók menüpontban további, diákok által készített írás olvasható a cikkek beérkezésének sorrendjében.